Guia vestuari de Comunions

EL VESTIT DE COMUNIÓ

Per aquest vestit no hi ha dubte. Per regla general ho utilitzarem cap al final de la sessió, quan la llum estigui més bonica. Mentrestant, romandrà a la seva funda perquè no li passi res ni s’arrugui. Un consell, agafa-li uns calçotets tipus slip perquè no es marqui la vora al camal, i no li posis samarreta interior perquè moltes vegades acaba apareixent una mica de blanc per la vora del coll.

EL VESTIT INFORMAL

Aquest és el conjunt de mudar, que com veus pot ser més o menys formal. De fet els que són massa formals no acaben d’integrar-se gaire bé a la natura. Jo prefereixo més alguna combinació bonica però desenfadada.

Queden bé tant els pantalons llargs com curts. Els complements tipus mocador, jersei, sempre acompanyen molt i permeten més varietat.

Podeu incorporar algun color, com el mostassa, el teula, o el denim

 

EL CONJUNT FAMILIAR

Aquest és el canvi que sol portar més de cap tothom. És important anar ben combinats però tampoc vull que us preocupeu en excés. Ni cal anar tots iguals ni cadascun d’un color. El millor és agafar una gamma de colors neutres i que tots la segueixin. Beix i blanc és el més senzill i sempre queda bé, però també et pots arriscar més i apostar per colors més atrevits com el granate o el mostassa.

CONSELLS

El més important és anar a la sessió amb roba còmoda i que no estrenyi la pell. De fet, unes hores abans és millor deixar de portar coses que puguin deixar marca com pantalons cenyits, mitjons, gomes dels cabells als canells etc.. També recordeu poseu-los als nens crema hidratant a les cames i hidratar-los els llavis amb cacau, ja que és complicat dissimular els llavis secs i esquerdats.

Si els nens aniran a l’escola aquell dia, si us plau, expliqueu-los que és molt important que no es ratllin ni es posin calcomanies. Reviseu que no portin res a la pell abans de la sessió. En el cas de les nenes assegureu-vos també que no tinguin restes d’esmalt d’ungles. Tot això no es pot eliminar al retoc.

En temporada de primavera-estiu, recordeu agafar aigua i repel·lent de mosquits, anem al camp i alguns dies arriben a estar una mica molestos.

Per anar a la sessió no poseu als nens directament un dels conjunts ja que es pot embrutar o arrugar. I per als pares és millor anar amb roba còmoda també i sabates amb què es pugui caminar bé pel camp. Si voleu sortir en alguna foto, és millor que us canvieu al moment de la foto.